Αιθέριο Έλαιο 100% – Clove Leaf 5ml.
Το Eugenia caryophyllata, γνωστό και ως γαρύφαλλο, είναι ένα αιθέριο έλαιο που προέρχεται από τα φύλλα του γαρύφαλλου. Χρησιμοποιείται ευρέως στην παραδοσιακή ιατρική, την αρωματοθεραπεία και ως αρωματικό παράγοντα σε τρόφιμα και ποτά. Έχει ένα ζεστό, πικάντικο και ξυλώδες άρωμα που συχνά περιγράφεται ως γλυκό και πλούσιο.
Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου εκτιμάται για τις αντιφλεγμονώδεις, αντιικές και αναλγητικές του ιδιότητες. Συχνά χρησιμοποιείται για να ανακουφίσει τον πόνο, να μειώσει τη φλεγμονή και να καταπραΰνει τους πόνους των μυών και των αρθρώσεων. Πιστεύεται επίσης ότι έχει διεγερτική επίδραση στο μυαλό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τη διανοητική διαύγεια και την εστίαση.
- Προφυλάξεις: Πάντα να δοκιμάζετε την ευαισθησία του δέρματος πριν από την ευρεία χρήση. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε καθαρά έλαια στο δέρμα χωρίς αραίωση, ποτέ να μην χρησιμοποιείτε ως πόσιμο, να κρατάτε μακριά από τα παιδιά και τα μάτια, να ελέγχετε πάντοτε εάν υπάρχουν ιατρικά ζητήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα. Ζητήστε βοήθεια αν έχετε αμφιβολίες.
Σημαντική σημείωση: Οι παρεχόμενες πληροφορίες προορίζονται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Βοτανική ονομασία | Eugenia Caryophyllata |
Τμήμα φυτού | Φύλλα |
Μέθοδος εξαγωγής | Απόσταξη με Ατμό |
Χρώμα | Ανοιχτό κίτρινο προς διάφανο |
Αρωματική Νότα | Μεσαία – Middle note |
Ένταση Αρώματος | Ισχυρή |
Συνδυάζεται καλά με | Λεμόνι, Περγαμόντο, Κανέλα, Φασκόμηλο, Γεράνι, Τζίντζερ, Γκρέιπφρουτ, Μανταρίνι, Μοσχοκάρυδο, Πορτοκάλι, Μέντα, Τριαντάφυλλο, και Δενδρολίβανο. |
Συσκευασία | Σταγονόμετρο – 5ml |
Προέλευση | Ινδονησία |
Ιστορία: Οι αρχαίοι Κινέζοι χρησιμοποιούσαν το γαρύφαλλο ως μπαχαρικό και φάρμακο ήδη από το 300 π.Χ. Χρησιμοποιήθηκε επίσης στην αρχαία ινδουιστική ιατρική, καθώς και στην ιατρική της Αγιουρβέδα, η οποία εξασκείται ακόμα και σήμερα. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το γαρύφαλλο για να απαλύνουν τους πονόδοντους και να φρεσκάρουν την αναπνοή τους.
Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, το γαρύφαλλο ήταν ένα πολύτιμο εμπόρευμα στην Ευρώπη και διακινούνταν σε εξωφρενικές τιμές. Χρησιμοποιήθηκε για να αρωματίσει τα τρόφιμα, καθώς και για να κρύψει τη γεύση του χαλασμένου κρέατος. Το γαρύφαλλο χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων πεπτικών προβλημάτων, αναπνευστικών λοιμώξεων και πονόδοντου.