Tips, Οδηγίες και Συμβουλές

Κερί – Σαντιγί: Δημιουργήστε το νέο trend στα κεριά!

κερί σαντιγί

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε κάτι πιο παιχνιδιάρικο και διασκεδαστικό! Κερί που μοιάζει με Σαντιγί για να στολίσουμε κεριά σε σχήμα κέικ, παγωτού, ή cupcakes! Σήμερα θα σας δείξουμε πώς να δημιουργήσετε κερί που μοιάζει με σαντιγί σε λίγα εύκολα βήματα.

Θα χρειαστείτε:

  • Μαλακό Κερί σόγιας
  • Σκεύος Λιωσίματος Κεριού
  • Θερμόμετρο
  • Αναδευτήρα
ζυγιαρια κερί

Βήμα 1: Ζυγίστε το κερί
Τοποθετήστε το Σκεύος Λιωσίματος Κεριού στην ψηφιακή σας ζυγαριά και προσθέστε 200γρ Μαλακό Κερί σόγιας.

Βήμα 2: Λιώστε το κερί
Λιώστε το κερί στο Σκεύος Λιωσίματος Κεριού με τη μέθοδο του Μπαίν Μαρί μέχρι να φτάσει στους 52°C και αφαιρέστε το από τη φωτιά.

Αφήστε το κερί να κρυώσει μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται γύρω από τις άκρες του Σκεύους λιωσίματος.

λιώσιμο κεριού

Σας προτείνουμε να μην προσθέσετε άρωμα στο κερί σαντιγί για να μην αλλοιωθεί το χρώμα του με την πάροδο του χρόνου!

κερί

Βήμα 3: Ανακατέψτε το κερί
Ανακατέψτε δυνατά το κερί με έναν αναδευτήρα, μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κρατά το σχήμα του.

Η υφή του δεν θα είναι τόσο «αφράτη» όσο η πραγματική σαντιγί, αλλά θα πρέπει να μπορείτε να σχηματίσετε μια συμπαγή μορφή.

Προσέξτε αν χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός για να επισπεύσετε αυτήν τη διαδικασία, στη συνέχεια δε θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά σε τρόφιμα!

 

Το Κερί Σαντιγί είναι έτοιμο και μπορείτε να το δουλέψετε ακριβώς όπως την κανονική σαντιγί είτε ως έχει, είτε χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής. Προτιμήστε να το δουλέψετε σε μικρές ποσότητες ώστε να παραμένει ζεστό.

Αν θέλετε να έχετε μια πιο κρεμώδη υφή, μπορείτε να παρακάμψετε το Βήμα 3 και να βάλετε το κερί σας στο κορνέ ζαχαροπλαστικής χωρίς να το ανακατέψετε.

κερί σαντιγί

Έχετε ερωτήσεις; Για εξειδικευμένες απαντήσεις σε θέματα κηροπλαστικής επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας Τμήμα στο e-mail: support@candle.gr

 

12 thoughts on “Κερί – Σαντιγί: Δημιουργήστε το νέο trend στα κεριά!

  1. Ο/Η Μαίρη Τσουκαλα λέει:

    Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω… γίνεται να κάνω σαντιγί με κερί παραφίνης??? Θα έχω καλό αποτέλεσμα??

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, βεβαίως μπορείτε να φτιάξετε κερί σαντιγί με κερί παραφίνης και θα έχετε καλό αποτέλεσμα! Μην ξεχνάτε ότι θέλει καλό ανακάτεμα!

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Γεια σας, εγώ που έκανα την διαδικασία, κατά την διάρκεια που πήγα να το βάλω στο σακουλάκι πάγωσε και δεν μπορούσα μετά να το πιέσω για να βγει

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, θα πρέπει να δουλέψετε με μικρή ποσότητα κεριού κάθε φορά ώστε το κερί σας να μην προλαβαίνει να κρυώσει.

  3. Ο/Η Εφη Αδαμοπούλου λέει:

    Καλημέρα σας και πως προσθέτω επάνω στην σαντιγί αυτα τα μικρά σχεδιακια? αφού εχει κρυώσει η σαντιγί η πρίν? Εξηγήσετε μου παρακαλώ

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, αν εννοείτε τα διακοσμητικά μπισκοτάκια, όπως φαίνονται στην εικόνα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε πάνω στη σαντιγί, βάζοντάς τα όσο είναι ακόμα ζεστή και μαλακή, για να κολλήσουν και να στερεοποιηθούν.

  4. Ο/Η Ηλίας λέει:

    Καλησπέρα σας ,Δεν χρειάζεται οδικό υλικό για σαντιγί με το μαλακό κερί σόγιας γίνετε

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, η τεχνική αυτή γίνεται με μαλακό κερί σόγιας, δε χρειάζεστε κάποιο εξειδικευμένο υλικό.

  5. Ο/Η Αννα λέει:

    Έφτιαξα την σαντιγί κεριού αλλά όταν έκαψα το κερι μου έκανε λακκούβα και κάηκε όλο το φυτίλι σταμάτησε όταν υπήρχε κερι σε άλλη μορφή και όχι σαντιγί.Πως θα αποφύγω το κερι μου να μην κάνει λακκούβα??

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, το κερί σαντιγύ καίγεται με γρήγορο ρυθμό διότι κατά το ανακάτεμα του έχει αφρατεύσει και έχει μαζέψει αέρα. Δεν υπάρχει τρόπος το “χτυπημένο” κερί να καίγεται με αργότερο ρυθμό καθώς δεν είναι συμπαγές, όπως το υπόλοιπο κερί στο δοχείο σας. Αυτό δε σημαίνει ότι κάτι έχετε κάνει λάθος. Θα μπορούσατε αν θέλετε, να κάνετε μικρότερο τμήμα του κεριού σας σαντιγύ, ή να δοκιμάσετε να το χτυπήσετε λιγότερο έχοντας υπόψιν ότι αυτό θα επηρεάσει ανάλογα το τελικό σας αποτέλεσμα.

  6. Ο/Η Νανσυ λέει:

    Καλησπέρα έφτιαξα με φυτικό κερι ( όχι σογιας) ,
    δεν το χτύπησα καθόλου για να αφρατεψει περισσότερο ωστόσο ενώ στάθηκε μια χαρά είναι λιπαρό πολύ δλδ ενώ έχει περάσει ένα 24ωρο άμα το αγγίζω αφήνει λάδι στο χέρι σου δεν μπορώ να το ακουμπήσω κάπου. Πείτε μου τι κάνω λάθος μήπως πρέπει να πάρω φυτικό κερι σόγιας και όχι σκέτο φυτικό κερι ?

    1. Ο/Η Candle.gr Support λέει:

      Καλημέρα σας, εμείς για την σαντιγί χρησιμοποιούμε το -Κερί σόγιας μαλακό – Vegan Soy Pellet (Kerax KeraSoy Container 4130)- και έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *