Οδηγίες και Συμβουλές

Φυτίλι βαμβακερό ή ξύλινο;

Όταν πρόκειται να κατασκευάσουμε ένα κερί η επιλογή του φυτιλιού αποτελεί συχνά μια δεύτερη σκέψη ή ακόμα και την τελευταία επιλογή.
Πολλές φορές δίνουμε προτεραιότητα στην επιλογή του τύπου κεριού, των δοχείων, των αρωμάτων και αποφασίζουμε ποιο φυτίλι θα χρησιμοποιήσουμε την τελευταία στιγμή.

Αυτό αποδεικνύεται λάθος, καθώς το φυτίλι μας καθορίζει την ποιότητα της φλόγας που θα έχουμε και συνεπώς ολόκληρου του κεριού μας.

Ας δούμε λοιπόν τις δύο βασικές κατηγορίες φυτιλιών που μπορούμε να
χρησιμοποιήσουμε:

Βαμβακερά φυτίλια: κερωμένα φυτίλια τα οποία είναι τα πιο διαδεδομένα επειδή ταιριάζουν με όλους τους τύπους κεριών.

Στο Candle.gr μπορείτε να βρείτε 3 τύπους από 100% βαμβακερά φυτίλια, κερωμένα με φυσικό κερί, με νήματα από ίνες βαμβακιού για ακαμψία και αυτό-ισοστάθμιση:

STABILO για φυτικά κεριά και gel, όπως το μαλακό και σκληρό κερί σόγιας και ελαιοκράμβης (Colza)
PGS για cocowax και κεριά παραφίνης όλων των τύπων
ZG με χαλαρή πλέξη για ακατέργαστο μελισσοκέρι δημιουργημένο από μελισσοκόμους.

Ξύλινα φυτίλια: χαρακτηριστικό των ξύλινων φυτιλιών είναι ο ευχάριστος, χαλαρωτικός ήχος που κάνουν όταν είναι αναμμένα και θυμίζει ξύλο που καίει στο τζάκι.
Παράγουν συνήθως μια πλατιά φλόγα που σιγοκαίει με αποτέλεσμα το κερί μας να δημιουργεί κέρινη λίμνη πιο εύκολα.

Στα φυτικά κεριά χρησιμοποιούμε 2 φυτίλια σε μια βάση, ενώ στα κεριά παραφίνης 1 φυτίλι.

Τα ξύλινα φυτίλια που θα βρείτε στο Candle.gr είναι κατασκευασμένα από οπωροφόρα δέντρα, μη τοξικά, χωρίς μόλυβδο, χωρίς ψευδάργυρο και χωρίς παραφίνη.

Related Posts

3 thoughts on “Φυτίλι βαμβακερό ή ξύλινο;

  1. Ο/Η marilenatsevi λέει:

    Καλησπέρα, αγόρασα απο εσας υλικα για κατασκευη κεριών, έφτιαξα τα πρωτα μου κερια. Χρησιμοποίησα κερί σόγιας και 2 ξυλινα φυτίλια όπως προτείνετε, αλλά παρόλα αυτα όταν καίγεται το κερί δεν κάνει αυτον τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνουν τα ξύλινα φυτίλια. Ξέρετε γιατι μπορεί να συμβαίνει αυτο?

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα Marilena,

      Ο χαρακτηριστικός ήχος εξαρτάται πολλές φορές από την ποσότητα αρώματος, το άρωμα, τις ώρες καύσης και τον τύπο κεριού.

      1. Ο/Η marilenatsevi λέει:

        Ευχαριστώ πολυ για την απαντηση σας. Τελικά κατα διαστήματα μετα την 1 ώρα καύσης κάνει τον ήχο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *