Οδηγίες και Συμβουλές

Χειροποίητα Κρεμαστά Αρωματικά Ντουλάπας

κρεμαστα αρωματικα ντουλαπας

Με τα καλούπια Σιλικόνης για Αρωματικά Ντουλάπας μπορούμε, απλά και οικονομικά, να δημιουργήσουμε τα δικά μας χειροποίητα κρεμαστά αρωματικά διακοσμητικά, αρωματικά για ντουλάπες, ντουλάπια και συρτάρια, χωρίς χημικές και αλλεργιογόνες ουσίες. Χρησιμοποιούμε κιτρώδη, λουλουδένια αλλά και ξυλώδη, γλυκά αρωματικά έλαια για να δώσουμε μια νότα φρεσκάδας και καθαριότητας σε μικρούς χώρους αποθήκευσης. Προσθέτουμε προαιρετικά χρώμα ή κάποια διακοσμητικά όπως αποξηραμένα λουλούδια και τέλος περνάμε ένα κορδόνι από την οπή του κεριού.

🌸 Βήμα 1: Ζυγίζουμε το κερί που θα χρησιμοποιήσουμε, ανάλογα με το καλούπι που έχουμε διαλέξει. Κατάλληλα κεριά είναι το Σκληρό Κερί Σόγιας – Cera Soy PB, το Φυτικό Σκληρό Κερί Colza, το CeraPellet PB – Παραφίνη, και το Cocowax.

🌸 Βήμα 2: Λιώνουμε το κερί μας. Η προτεινόμενη και ασφαλέστερη μέθοδος για το λιώσιμο του κεριού είναι το μπαιν-μαρί.

🌸 Βήμα 3: Περιμένουμε το λιωμένο κερί μας να φτάσει περίπου τους 70°C και προσθέτουμε το άρωμα που έχουμε διαλέξει. Για κάθε 100γρ κερί προσθέτουμε 10 με 12ml άρωμα.

🌸 Βήμα 4: Τοποθετούμε το κερί στο καλούπι έτσι ώστε να το γεμίσουμε κατά τα 2/3.

🌸 Βήμα 5: Προσθέτουμε αποξηραμένα διακοσμητικά της αρεσκείας μας, όπως λουλούδια καθώς επίσης και χρώμα, εάν το επιθυμούμε.

🌸 Βήμα 6: Περιμένουμε 24 ώρες για να στερεοποιηθεί το κερί μας και περνάμε ένα κορδόνι από την οπή του. Το αρωματικό μας είναι έτοιμο!

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *