Οδηγίες και Συμβουλές

Χειροποίητα Κρεμαστά Αρωματικά Ντουλάπας

κρεμαστα αρωματικα ντουλαπας

Με τα καλούπια Σιλικόνης για Αρωματικά Ντουλάπας μπορούμε, απλά και οικονομικά, να δημιουργήσουμε τα δικά μας χειροποίητα κρεμαστά αρωματικά διακοσμητικά, αρωματικά για ντουλάπες, ντουλάπια και συρτάρια, χωρίς χημικές και αλλεργιογόνες ουσίες. Χρησιμοποιούμε κιτρώδη, λουλουδένια αλλά και ξυλώδη, γλυκά αρωματικά έλαια για να δώσουμε μια νότα φρεσκάδας και καθαριότητας σε μικρούς χώρους αποθήκευσης. Προσθέτουμε προαιρετικά χρώμα ή κάποια διακοσμητικά όπως αποξηραμένα λουλούδια και τέλος περνάμε ένα κορδόνι από την οπή του κεριού.

🌸 Βήμα 1: Ζυγίζουμε το κερί που θα χρησιμοποιήσουμε, ανάλογα με το καλούπι που έχουμε διαλέξει. Κατάλληλα κεριά είναι το Σκληρό Κερί Σόγιας – Cera Soy PB, το Φυτικό Σκληρό Κερί Colza, το CeraPellet PB – Παραφίνη, και το Cocowax.

🌸 Βήμα 2: Λιώνουμε το κερί μας. Η προτεινόμενη και ασφαλέστερη μέθοδος για το λιώσιμο του κεριού είναι το μπαιν-μαρί.

🌸 Βήμα 3: Περιμένουμε το λιωμένο κερί μας να φτάσει περίπου τους 70°C και προσθέτουμε το άρωμα που έχουμε διαλέξει. Για κάθε 100γρ κερί προσθέτουμε 10 με 12ml άρωμα.

🌸 Βήμα 4: Τοποθετούμε το κερί στο καλούπι έτσι ώστε να το γεμίσουμε κατά τα 2/3.

🌸 Βήμα 5: Προσθέτουμε αποξηραμένα διακοσμητικά της αρεσκείας μας, όπως λουλούδια καθώς επίσης και χρώμα, εάν το επιθυμούμε.

🌸 Βήμα 6: Περιμένουμε 24 ώρες για να στερεοποιηθεί το κερί μας και περνάμε ένα κορδόνι από την οπή του. Το αρωματικό μας είναι έτοιμο!

Έχετε ερωτήσεις; Για εξειδικευμένες απαντήσεις σε θέματα κηροπλαστικής επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας Τμήμα στο e-mail: support@candle.gr

 

 

12 thoughts on “Χειροποίητα Κρεμαστά Αρωματικά Ντουλάπας

  1. Ο/Η Λίτσα λέει:

    Καλησπέρα σας,ενδιαφέρομαι να φτιάξω κάποια αρωματικά κεριά με τ σκοινακι που περνάμε στ πάνω μέρος που αφήνει κενό τ καλούπι κ ήθελα να ρωτήσω αν κάνει η CeraPellet PB παραφίνη?χρώμα ζαχαροπλαστικής χρησιμοποιώ ?και αν ναι θέλει συγκεκριμένους βαθμούς να είναι τ κερί για ν προσθέσω τ χρώμα και τ αιθέριο έλαιο???

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το CeraPellet PB. Υπενθυμίζουμε ότι όλα τα σκληρά κεριά είναι κατάλληλα για χύτευση σε καλούπια και όλα τα μαλακά κεριά για χύτευση σε δοχείο. Τα χρώματα ζαχαροπλαστικής δεν είναι ιδανικά για να τα προσθέσετε σε κεριά. Πάντα προτείνουμε να χρησιμοποιείτε τα χρώματα που είναι ειδικά κατασκευασμένα για κεριά. Τις οδηγίες για τη χρήση του CeraPellet PB μπορείτε να τις βρείτε στην περιγραφή του προϊόντος αλλά και στο Blog μας, στο σύνδεσμο https://candle.gr/cera-pellet-pb-παραφίνη-σε-μορφή-παστίλιας/

  2. Ο/Η Ερμιονη λέει:

    Ποσό διαρκούν τα αρωματικά ντουλάπας ;

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, η διάρκεια των προϊόντων που θα κατασκευάσετε εξαρτάται από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, δηλαδή τον τύπο του κεριού και του αρώματος, τις ποσότητες που θα προσθέσετε κλπ. Πάντα να κάνετε τις δικές σας δοκιμές μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό για εσάς αποτέλεσμα.

  3. Ο/Η Κωνσταντίνα λέει:

    Στους πόσους βαθμούς βάζουμε το άρωμα γενικά ;

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, το ποσοστό του αρώματος που θα προσθέσουμε στο εκάστοτε κερί μας, εξαρτάται από τον τύπο του κεριού που θα χρησιμοποιήσουμε αναλόγως και με το ποιο άρωμα έχουμε διαλέξει. Δεν υπάρχει γενική φόρμουλα, καθώς όλα τα κεριά έχουν διαφορετική σύσταση καθώς επίσης και όλα τα αρώματα έχουν διαφορετική ένταση. Στο Candle.gr θα βρείτε Οδηγίες σε κάθε κερί που διαθέτουμε, στις οποίες αναφέρεται εκτός των άλλων και το ποσοστό αρώματος που μπορείτε να προσθέσετε. Επιπλέον, σε κάθε άρωμα μας μπορείτε να συμβουλευτείτε το έγγραφο IFRA, το οποίο το βρίσκετε σε μορφή PDF και σας συμβουλεύει για το ποσοστό του εκάστοτε αρώματος που μπορείτε να προσθέσετε στο κερί σας.

  4. Ο/Η lialoukou λέει:

    Καλησπέρα σας. Το άρωμα λεβάντας δεν αποδίδει στα αρωματικά ντουλάπας που έχω φτιάξει. Μου βγήκαν αδύναμα στον αρωματισμό της, σε σχέση με την πούδρα μωρού που βγήκαν τέλεια. Θα μπορούσα να προσθέσω και αιθέριο έλαιο λεβάντας μαζί με το άρωμα και σε ποια μέγιστη ποσότητα?
    Ευχαριστώ πολύ.

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, εάν η απόδοση του αρώματος δεν σας ικανοποιεί μπορείτε για αρωματικά ντουλάπας να ανεβάσετε το ποσοστό αρώματος στο 15%.

  5. Ο/Η Ζαχαρενια λέει:

    Καλησπέρα,
    Θέλω να φτιάξω αρωματικά ντουλάπας και έχω επιλέξει αυτό το κερί: Σκληρό Κερί Σόγιας – Cera Soy PB. Πως μπορώ να υπολογίσω την ποσότητα κεριού που θα χρειαστώ; Γίνεται όπως με τα μαλακά κερια για δοχεία, δηλαδή πολλαπλασιάζω την ποσότητα νερού επί 0,9 για να βρω πόσα γραμμάρια κεριού θα χρειαστώ;

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, η τεχνική αυτή που αναφέρουμε για τα δοχεία θα σας δώσει σωστά αποτελέσματα και για τα κεριά σε καλούπι. Παρόλα αυτά εμείς δε θα σας προτείναμε να βρέξετε το καλούπι σας με νερό, για να είστε σίγουρη ότι θα κάνετε τη χύτευσή σας σε ένα εντελώς στεγνό καλούπι. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εναλλακτικά είναι να ζεστάνετε μια ποσότητα κεριού, σκέτο – χωρίς άρωμα και χρώμα, και να το χυτεύσετε στο καλούπι. Όταν το κερί στερεοποιηθεί μπορείτε να ζυγίσετε για να δείτε πόσα γραμμάρια είναι. Φυσικά και μπορείτε στη συνέχεια αν θέλετε, να ξαναλιώσετε αυτό το κερί και να το επαναχρησιμοποιήσετε προσθέτοντας άρωμα και χρώμα.

  6. Ο/Η Ελευθερια λέει:

    Καλησπέρα ξέρετε να μου πείτε πως λέγονται τα μεταλλικα στοιχεία που μπενουν στης τρύπες

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, αν θέλετε να προσθέσετε μεταλλικούς κρίκους στα κρεμαστά αρωματικά ντουλάπας, μπορείτε να αναζητήσετε για “Καψούλια Κορδονιού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *