Tips, Οδηγίες και Συμβουλές

Κεριά μέσα σε αχιβάδες: ένα υπέροχο, καλοκαιρινό DIY project!

κερι σε αχιβαδα

Μια διαφορετική ιδέα για να φέρουμε καλοκαιρινό αέρα στη διακόσμηση του σπιτιού μας είναι η δημιουργία κεριών μέσα σε αχιβάδες!

Συνδυάστε το με τα καλοκαιρινά αρώματα της FCF για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, υψηλής ποιότητας. Τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά αρώματα είναι τα: Echo Beach, Seychelles Rendezvous, Aqua Calma (Cool Water), Tropicana και η Καρύδα Καραϊβικής!

Ποιο και πόσο κερί θα χρησιμοποιήσουμε;

Η αχιβάδα μας θα αντικαταστήσει το παραδοσιακό δοχείο στο οποίο θα τοποθετούσαμε το κερί μας, οπότε θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μαλακό κερί για δοχεία. Η ποσότητα του κεριού εξαρτάται από το μέγεθος της κάθε αχιβάδας, και επειδή κάθε αχιβάδα είναι μοναδική σε σχήμα, σχέδιο και μέγεθος, δεν υπάρχει στάνταρ ποσότητα κεριού για όλες τις αχιβάδες. Για να βρούμε την ποσότητα κεριού που θα χρειαστούμε, πρώτα ζυγίζουμε την αχιβάδα που θα χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια τη γεμίζουμε με νερό και τη ζυγίζουμε ξανά. Τα γραμμάρια του νερού είναι και τα γραμμάρια του κεριού που θα χρειαστούμε!

Διαβάστε επίσης: Πώς υπολογίζω πόσο κερί χρειάζομαι για να γεμίσω ένα δοχείο;

Και από φυτίλι;

Τα προτεινόμενο φυτίλια για το κερί μέσα σε αχιβάδα είναι τα Eco-Stabilo No3 για την Αχιβάδα με Ρίγες Μονή – Μικρή και  Eco-Stabilo No4 για την Αχιβάδα με Ρίγες Μονή – Μεγάλη. Βέβαια, όπως προείπαμε, επειδή η κάθε αχιβάδα είναι μοναδική και τα μεγέθη διαφέρουν, οπότε θα πρέπει να δοκιμάσετε ποιο φυτίλι ταιριάζει στην εκάστοτε αχιβάδα.

Η διαδικασία είναι απλή και γνωστή σε όσους ήδη φτιάχνετε τα δικά σας κεριά σε δοχείο.

  1. Λιώνουμε το κερί μας σε Μπαιν Μαρί και προσθέτουμε άρωμα και χρώμα. Για αναλυτικές οδηγίες και ποσότητες συμβουλευτείτε τις Οδηγίες που βρίσκονται στο κερί που θα χρησιμοποιήσετε.
  2. Τοποθετούμε το φυτίλι μας στην αχιβάδα και το σταθεροποιούμε με αυτοκόλλητα τσοχάκια (glue dots).
  3. Χυτεύουμε το κερί μέσα στην αχιβάδα και περιμένουμε 24 ώρες ώστε να στερεοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης: Πώς υπολογίζω πόσο άρωμα χρειάζομαι για το κερί μου;                                  

Τα κεριά μας είναι έτοιμα! Με αυτόν τον απλό τρόπο έχουμε δημιουργήσει μοναδικά, καλοκαιρινά κεριά που ξεχωρίζουν και ομορφαίνουν το χώρο μας!

Έχετε ερωτήσεις; Για εξειδικευμένες απαντήσεις σε θέματα κηροπλαστικής επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας Τμήμα στο e-mail: support@candle.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *