Εφόσον έχετε κατασκευάσει το κερί σας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε την ώρα καύσης του για να είστε σίγουροι ότι έχετε δημιουργήσει ένα ποιοτικό προϊόν, που θα έχει διάρκεια.
Χρησιμοποιείστε την ακόλουθη μέθοδο για να μάθετε τις ώρες καύσης του κεριού σας:
1. Ζυγίστε το δοχείο με το κερί & σημειώστε το αποτέλεσμα = Α.
2. Ανάψτε το κερί 4 ώρες.
3. Ζυγίστε το δοχείο με το κερί & σημειώστε ξανά το αποτέλεσμα = Β.
4. Χρησιμοποιείστε τον τύπο: Α – Β = Γ , όπου το Γ = η διαφορά του βάρους του κεριού πριν & μετά την καύση.
5. Διαιρέστε το Γ (την διαφορά του βάρους) με τις 4 ώρες καύσης , για να βρείτε το Δ (την κατανάλωση ανά ώρα).
Γ/ 4 ώρες = Δ , όπου το Δ = η κατανάλωση ανά ώρα για το συγκεκριμένο φυτίλι / τύπο κεριού.
6. Διαιρείτε την ποσότητα του κεριού (βάρος kg) με το Δ (κατανάλωση ανά ώρα), για να βρείτε τις συνολικές ώρες καύσης.
Βάρος κεριού / Δ = Ώρες Καύσης.
Παράδειγμα:
Εάν θέλετε να υπολογίσετε τον χρόνο καύσης του κεριού σας, υπάρχει μια εύκολη μέθοδος για να το κάνετε.
Θα χρειαστείτε μια ζυγαριά, το κερί σας, και χρόνο για να αφήσετε το κερί να καίει για 4 ώρες. Αρχικά, ζυγίστε το δοχείο με το κερί πριν το ανάψετε.
Ας υποθέσουμε ότι το βάρος του είναι 520 γραμμάρια. Αυτό είναι το συνολικό βάρος του κεριού (δοχείο + κερί). Σημειώστε το αυτό ως Α.
Έπειτα, ανάψτε το κερί και αφήστε το να καίει για 4 ώρες. Όταν οι 4 ώρες έχουν περάσει, σβήστε το κερί και ζυγίστε το ξανά.
Ας υποθέσουμε ότι το βάρος του τώρα είναι 500 γραμμάρια. Σημειώστε το αυτό ως Β. Αφαιρέστε το Β από το Α για να υπολογίσετε τη διαφορά στο βάρος του κεριού πριν και μετά την καύση.
Αυτό είναι το απόβαρο του κεριού από την καύση των 4 ωρών. Δηλαδή, Α – Β = Γ. Στην περίπτωσή μας, 520 – 500 = 20 γραμμάρια. Διαιρέστε το Γ (τη διαφορά του βάρους) με τις 4 ώρες καύσης, για να βρείτε την κατανάλωση ανά ώρα (Δ). Δηλαδή, Γ / 4 ώρες = Δ.
Στην περίπτωσή μας, 20 / 4 = 5 γραμμάρια ανά ώρα. Τώρα, υπολογίστε το συνολικό βάρος του κεριού που χρησιμοποιήσατε για την κατασκευή του κεριού σας στο δοχείο. Αυτό είναι το βάρος του κεριού χωρίς το δοχείο. Ας υποθέσουμε ότι αυτό είναι 200 γραμμάρια.
Τέλος, διαιρέστε την ποσότητα του κεριού (βάρος) με το Δ (κατανάλωση ανά ώρα), για να βρείτε τις συνολικές ώρες καύσης. Δηλαδή, Βάρος κεριού / Δ = Ώρες Καύσης. Στην περίπτωσή μας, 200 / 5 = 40 ώρες καύσης.
Έχετε ερωτήσεις; Για εξειδικευμένες απαντήσεις σε θέματα κηροπλαστικής επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας Τμήμα στο e-mail: support@candle.gr
Καλησπέρα σκέφτομαι να ξεκινήσω να φτιάχνω κερια και προσπαθώ να βρω χρήσιμες συμβουλές. Πόσες σταγόνες άρωμα πρέπει να βάλω όταν λέει 3%-5% σε κερι σόγιας?
Καλησπέρα σας, εμείς προτείνουμε στα κεριά σόγιας 8-10% περιεκτικότητα σε άρωμα, που σημαίνει ότι σε κερί 200 γραμμαρίων αν βάλουμε 8% άρωμα τότε 200/1,08= 185 γραμμάρια κεριού οπότε 15 γραμμάρια άρωμα. Στα κεριά παραφίνης προτείνουμε 5-6% περιεκτικότητα σε άρωμα, ενώ στα wax melts έως και 15%.
Το βάρος κεριού πως το υπολογίσατε στα 200 γρ? Αφού το Α =520
Καλημέρα σας, γράψαμε εκ νέου το παράδειγμά μας, αναλυτικότερα για να είναι πιο σαφές!
Καλησπέρα! Για τα κεριά σε σχήματα πως υπολογίζονται οι ώρες καύσης;
Καλημέρα σας, δεδομένου ότι το κάθε κερί σε καλούπι έχει ακανόνιστο σχήμα, δεν μπορεί να οριστεί κάποιος κανόνας για να υπολογιστούν οι ώρες καύσης. Αν θέλετε να μετρήσετε τις ώρες καύσης σε ένα συγκεκριμένο κερί δημιουργημένο σε καλούπι θα πρέπει να το κάνετε εμπειρικά, δηλαδή να κάψετε κο κερί και να μετρήσετε τις ώρες.
Στους πόσους βαθμούς χυτευουμε σε ενα καλούπι παρακαλώ
Καλημέρα σας, η θερμοκρασία χύτευσης διαφέρει ανάλογα το κερί που χρησιμοποιείτε, ωστόσο μπορείτε να ανατρέξετε στο pdf – οδηγίες κάτω από την περιγραφή του εκάστοτε κεριού, όπου αναγράφονται τόσο η θερμοκρασία χύτευσης όσο και το ποσοστό αρώματος του κάθε κεριού.
Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται να ενώσουμε δύο αρώματα από εσάς προκειμένου να φτιάξουμε το δικό μας signature άρωμα & να τα χρησιμοποιήσουμε -πάντα στα επιτρεπτά όρια- σε κεριά ή σε mist. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση!
Καλημέρα σας, η ανάμειξη των αρωματικών ελαίων δεν ενδείκνυται σε καμία περίπτωση. Κατά την μίξη τους είναι πιθανή η αλλοίωση της σύστασής τους και η μίξη αυτή μπορεί να αποτελεί βλαβερή για την εισπνοή.