Εφόσον έχετε κατασκευάσει το κερί σας, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε την ώρα καύσης του για να είστε σίγουροι ότι έχετε δημιουργήσει ένα ποιοτικό προϊόν, που θα έχει διάρκεια.
Χρησιμοποιείστε την ακόλουθη μέθοδο για να μάθετε τις ώρες καύσης του κεριού σας:
1. Ζυγίστε το δοχείο με το κερί & σημειώστε το αποτέλεσμα = Α.
2. Ανάψτε το κερί 4 ώρες.
3. Ζυγίστε το δοχείο με το κερί & σημειώστε ξανά το αποτέλεσμα = Β.
4. Χρησιμοποιείστε τον τύπο: Α – Β = Γ , όπου το Γ = η διαφορά του βάρους του κεριού πριν & μετά την καύση.
5. Διαιρέστε το Γ (την διαφορά του βάρους) με τις 4 ώρες καύσης , για να βρείτε το Δ (την κατανάλωση ανά ώρα).
Γ/ 4 ώρες = Δ , όπου το Δ = η κατανάλωση ανά ώρα για το συγκεκριμένο φυτίλι / τύπο κεριού.
6. Διαιρείτε την ποσότητα του κεριού (βάρος kg) με το Δ (κατανάλωση ανά ώρα), για να βρείτε τις συνολικές ώρες καύσης.
Βάρος κεριού / Δ = Ώρες Καύσης.
Παράδειγμα:
Α = 520
Β = 500
✔️ Α – Β = Γ Άρα: 520 – 500 = 20
✔️ Γ / 4 = Δ Άρα: 20 / 4 = 5
✔️ Σύνολο κεριού 200γρ.
Βάρος κεριού / Δ = Ώρες Καύσης Άρα, 200 / 5 = 40 Ώρες καύσης.
Καλησπέρα σκέφτομαι να ξεκινήσω να φτιάχνω κερια και προσπαθώ να βρω χρήσιμες συμβουλές. Πόσες σταγόνες άρωμα πρέπει να βάλω όταν λέει 3%-5% σε κερι σόγιας?
Καλησπέρα σας, εμείς προτείνουμε στα κεριά σόγιας 8-10% περιεκτικότητα σε άρωμα, που σημαίνει ότι σε κερί 200 γραμμαρίων αν βάλουμε 8% άρωμα τότε 200/1,08= 185 γραμμάρια κεριού οπότε 15 γραμμάρια άρωμα. Στα κεριά παραφίνης προτείνουμε 5-6% περιεκτικότητα σε άρωμα, ενώ στα wax melts έως και 15%.