Οδηγίες και Συμβουλές

Πώς υπολογίζω πόσο άρωμα χρειάζομαι για το κερί μου;

Πώς υπολογίζω πόσο άρωμα χρειάζομαι για το κερί μου;

Ένα αρωματισμένο κερί αποτελεί μια ιδιαίτερη δημιουργία καθώς μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας και να δώσει έναν αναζωογονητικό ή και χαλαρωτικό τόνο στην ατμόσφαιρα του χώρου μας.
Η επιλογή του αρώματος του κεριού μας είναι συνήθως η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται να κατασκευάσουμε ένα κερί. Η ποσότητα του αρώματος που θα προσθέσουμε παίζει σημαντικό ρόλο, έτσι ώστε το κερί μας να έχει μια ευχάριστη καύση.

Οπότε, για να υπολογίσουμε την ποσότητα του αρώματος ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

1. Πρώτα μετατρέπουμε το ποσοστό του αρώματος σε γραμμάρια διαιρώντας το ποσοστό του αρώματος με το 100.
Για παράδειγμα, αν το ποσοστό του αρώματος μας είναι 8%, τότε έχουμε:
8 / 100 = 0,08 γραμμάρια αρώματος

2. Τώρα πολλαπλασιάζουμε τα γραμμάρια του κεριού μας με τα γραμμάρια του αρώματος.
Αν το κερί μας για παράδειγμα ζυγίζει 200 γραμμάρια, σύμφωνα με το παράδειγμά μας έχουμε:
200 x 0,08 = 16 γραμμάρια αρώματος

Άρα σε 200 γραμμάρια συνολικού κεριού έχουμε 184 γραμμάρια κεριού και 16 γραμμάρια αρώματος!

Αρωματίστε τα κεριά σας με τα διαχρονικά και ποιοτικά αρώματα της French Color & Fragrances που θα βρείτε αποκλειστικά στο Candle.gr! Δείτε τα όλα ΕΔΩ

 

Έχετε ερωτήσεις; Για εξειδικευμένες απαντήσεις σε θέματα κηροπλαστικής επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας Τμήμα στο e-mail: support@candle.gr

33 thoughts on “Πώς υπολογίζω πόσο άρωμα χρειάζομαι για το κερί μου;

  1. Ο/Η Αμαλία λέει:

    Σε ποιά θερμοκρασία του λιωμένου κεριού, προσθέτουμε το άρωμα; Έχω τα αρώματα της French Color & Fragrances, Baies και White Fig. Ευχαριστώ.

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, θα προσθέσετε το άρωμα στους +5°C από τη θερμοκρασία χύτευσης, εκτός αν το κερί σας είναι το Vegan Soy, στο οποίο το άρωμα το προσθέτουμε στους 65°C, ενώ η χύτευση γίνεται περίπου στους 40-45°C.

  2. Ο/Η Irene Christoforou λέει:

    Η ερώτηση μου αφορά τα φυσικά αιθέρια έλαια. Ποιο είναι το ποσοστό που πρεπει να χρησιμοποιήσουμε για παρασκευή κεριών με σόγια. π.χ. για την λεβάντα ή την μέντα

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, για κερί σόγιας προτείνουμε την προσθήκη αιθέριων ελαίων σε ποσοστό 5-6%.

  3. Ο/Η Άννα-Μαρία λέει:

    Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με τη προσθήκη αρώματος.
    Χρησιμοποιώ vegan soy pb σκληρό, σε τι θερμοκρασία το προσθέτω και ποια πρέπει να είναι η θερμοκρασία χύτευσης του κεριού στο καλούπι;

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, όλες οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για το Σκληρό Κερί Σόγιας – Vegan Soy PB για καλούπια βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.candle.gr/σκληρό-κερί-σόγιας-vegan-soy-pb-για-καλούπια/. Το άρωμα το προσθέτετε στους 5 βαθμούς πάνω από τη θερμοκρασία χύτευσης.

  4. Ο/Η Μαίρη Τσουκαλα λέει:

    Καλησπέρα σας…ήθελα να σας ρωτήσω…για να προσθέσω άρωμα στο κερί σόγιας πρέπει να αφαιρεθει κάποια ποσότητα κεριού…πχ αν έχω 200 γραμ κερί …αν χρειαστεί 16 γρμ.αρωμα.
    …θα βάλω κερί 184 και όχι 200γραμ;

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Σωστά! Όταν θέλετε να προσθέσετε άρωμα σε περιεκτικότητα 8% αυτό σημαίνει ότι από τα 100 γραμμάρια κεριού τα 8 γραμμάρια θα είναι άρωμα! Οπότε αν διπλασιάσετε αυτήν ποσότητα, δηλαδή έχετε 200 γραμμάρια κερί, τότε το άρωμά σας θα είναι 16 γραμμάρια.

      1. Ο/Η Μαίρη Τσουκαλα λέει:

        Δηλαδή δεν θα βάλω στο δοχείο και τα 200 γραμμάρια….θα βάλω 184; Και 16 γραμμάρια άρωμα;

        1. Ο/Η Candle.gr λέει:

          Ναι! Αν το τελικό σας κερί θέλετε να ζυγίζει 200gr και να έχει 8% άρωμα θα βάλετε 184 γραμμάρια κερί και 16 γραμμάρια άρωμα. Η ζυγαριά σας θα γράψει 200 γραμμάρια.

  5. Ο/Η odosxeirotexneiasmalamaxida7 λέει:

    Καλησπερα,για το κερι ελεοκαμβης Nature 660-55M σε ποια θερμοκρασια ριχνω το αρωμα για κατασκευη μελτ

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, το άρωμα θα το προσθέσετε στους +5°C από το σημείο τήξης του κεριού σας.

  6. Ο/Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΤΣΟΥΛΑ λέει:

    Καλησπέρα σας ήθελα να ρωτήσω προσπάθησα να κάνω πρώτη φορά κερί σόγιας έκανα ακριβώς όπως ακριβώς τα παραδείγματα που έχετε πιο πάνω για να βάλω άρωμα και έλεγε 16 γραμμάρια ότι πρέπει να βάλω στα 200 γραμμάρια κερί που ήθελα να κάνω αλλά όταν πήρα στη ζυγαριά μου να ζυγίσω το άρωμα τα 16 γραμμάρια πρέπει να βάλω όλο το μπουκαλάκι αυτά που δίνετε τα μικρά τι έχω κάνει λάθος μήπως πρέπει να βάζω τα 184 gr κερί στη ζυγαριά και μέσα εκεί να ρίχνω και το άρωμα για να πάει 200 γραμμάρια γιατί εγώ τα υπολόγισα το άρωμα χωρίς το κερί σκέτο σένα μπολακι και έριχνα σταγόνες σταγόνες και όλο το μπουκαλάκι να έβαζα 16 γραμμάρια δεν θα έβγαιναν

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, οι υπολογισμοί του αρώματος είναι σωστοί, όπως εξηγούμε παραπάνω στα 200 γραμμάρια κεριού τα 16 γραμμάρια είναι το άρωμα που θα προσθέσετε, για ποσοστό αρώματος 8%. Τα μικρά μπουκαλάκια που μπορείτε να προμηθευτείτε από το Candle.gr είναι 30ml που σημαίνει ότι για 16 γραμμάρια θα χρησιμοποιήσετε λίγο πιο πάνω από το μισό μπουκαλάκι. Μικρότερα μπουκαλάκια δεν διατίθενται στο κατάστημά μας.

  7. Ο/Η Καρίνα λέει:

    Καλησπερα σας Αρωματικές ταμπέλες από κερί σόγιας πόσο άρωμα βάζω;;επίσης στην τελική τους μορφή για αφήνει λιπαρότητα κ κάπως δεν είναι πολύ σκληρό ενώ χρησιμοποιώ σκληρό κερί σογιας

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, στα wax melts προτείνουμε 12-15% προσθήκη αρώματος. Αυτό το ποσοστό πάντα εξαρτάται πάντα από την ένταση του εκάστοτε αρώματος και τον τύπο του κεριού που θα χρησιμοποιήσετε. Αναφορικά με τη λιπαρότητα που μπορεί να αφήνει το κερί σας, σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε το Σκληρό Κερί Ελαιόλαδου – Cera Olive PB (Kerax – EcoOlive PB) είναι πολύ πιθανό να έχει λίγο πιο λιπαρή υφή καθώς συνίσταται για πιο γυαλιστερό αποτέλεσμα. Θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε το Σκληρό Κερί Σόγιας για καλούπια – Vegan Soy PB (Kerax EcoSoya® Pillar) για να μειώσετε την λιπαρότητα αυτή. Σας υπενθυμίζουμε ότι η διαφορά θερμοκρασίας σε κάθε εποχή του χρόνου δύναται να επηρεάσει τη σύσταση των κεριών, ειδικά όταν υπάρχουν τόσο υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές που βιώνουμε φέτος το καλοκαίρι.

  8. Ο/Η Κατερίνα Τζανετακου λέει:

    Σε ένα κιλό σκληρό κερί σόγιας…πόσα ml αρώματος βάζω; Μιας και το άρωμα που αγόρασα από εσάς είναι σε υγρή μορφή(θέλω να μάθω σε ml κ όχι σε gr)

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, σε κάθε κερί που θα βρείτε στο e-shop μας υπάρχουν Οδηγίες που αναφέρουν το ανώτατο ποσοστό αρώματος ανάλογα με το κερί που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

  9. Ο/Η erifilixeraki3 λέει:

    Καλημέρα από την στιγμή που ξεκαπουπωνουμε τα wax melts υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο που πρέπει να ωριμάσουν ή μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αμέσως?αααα και άτι ακόμα στα 100 γρ σόγια για wax melts τα 10 ml (2 κουταλάκια του γλυκού) είναι λίγο ή πολύ?
    Ευχαριστώ

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, από τη στιγμή που θα γίνει η χύτευση στο καλούπι θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες ώστε να πραγματοποιηθεί η κρυσταλλοποίηση του κεριού. Για τα wax melts μπορείτε να προσθέσετε έως και 12% αρωματικό έλαιο.

  10. Ο/Η Κατριν λέει:

    Για κερί ελαιοκράμβης καρύδα μέτριας σκληρότητας στους πόσο ρίχνω άρωμα κ στους πόσο χυτευω ? Αν μπορείτε να Μου πείτε με Κελσίου . Επίσης ,πόσο άρωμα ? Ευχαριστώ

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, το μείγμα φυτικού κεριού ελαιοκράμβης και καρύδας που υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημά μας είναι το Nature Wax Σκληρό Κερί για melts και μικρά κεριά σε καλούπια. Όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το κερί μπορείτε να τις δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.candle.gr/wp-content/uploads/NATUREWAX-660.jpg

  11. Ο/Η Μαριαννα λέει:

    Καλησπέρα ,στο φυτικό κερί σόγιας C3 σε ποια θερμοκρασία ριχνω το άρωμα και σε ποια κάνω την χύτευση ;

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, όλες τις πληροφορίες για το Κερί σόγιας μαλακό NatureWax C-3 μπορείτε να τις βρείτε στην περιγραφή του προϊόντος και στο αρχείο pdf με τις Οδηγίες που υπάρχει εκεί, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.candle.gr/υλικα-για-κερια/κερι-με-το-κιλο/κερι-σογιασ/naturewax-c3-2/

  12. Ο/Η Φ. λέει:

    Γεια σας. Η αναλογία των αιθέριων ελαίων ποια είναι; Διάβασα παραπάνω ότι για wax melts συστήνεται 10-12% άρωμα, αν όμως θέλω να φτιάξω άρωμα με διαφορετικά αιθέρια έλαια, μπαίνουν όλα ισόποσα; ευχαριστώ πολύ!

  13. Ο/Η Κοκλ λέει:

    Καλησπέρα να σας ένα δοχείο με κερι στα 280 το ποσοστό αρώματος που βάζω είναι 32 γραμμάρια είναι πολύ?

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλημέρα σας, αυτό εξαρτάται από το κερί που θα χρησιμοποιήσετε και το ποσοστό του αρώματος που μπορείτε να προσθέστε σε αυτό. Σε κάθε κερί μας στο e-shop θα βρείτε αρχείο pdf με Οδηγίες όπου εκεί θα βρείτε, εκτός των άλλων πληροφοριών, και το ανώτερο ποσοστό αρώματος που μπορείτε να προσθέσετε στο εκάστοτε κερί.

  14. Ο/Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΥΛΟΠΤΕΡΗ λέει:

    καλημέρα σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω για αρωματικά ντουλάπας τι είδος κεριού να χρησιμοποιήσω?

    1. Ο/Η Candle.gr λέει:

      Καλησπέρα σας, για τα αρωματικά ντουλάπας, όπως και για όλα τα κεριά που φτιάχνετε σε καλούπια, θα χρησιμοποιήσετε σκληρό κερί.

  15. Ο/Η Ραφαέλα λέει:

    Καλημέρα σας, πόσες ώρες χρειάζεται να περιμένουμε για να βγάλουμε το κερί από το καλούπι; Πρόκειται για κερί ελαιοκράμβης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    1. Ο/Η Candle.gr Support λέει:

      Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Θα σας προτείναμε να το αφήσετε στο καλούπι τουλάχιστον 24 ώρες μέχρι να το ξεκαλουπώσετε.

  16. Ο/Η ΣΟφια Κουκκου λέει:

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΙΩΣΩ ΤΟ ΚΕΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΞΑΝΑ ΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ . ΑΝ ΝΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ?

    1. Ο/Η Candle.gr Support λέει:

      Καλησπέρα σας, φυσικά μπορείτε να λιώσετε το κερί σας εκ νέου και να ακολουθήσετε τη διαδικασία από την αρχή, ωστόσο δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον άρωμα, καθώς το άρωμα που προσθέσατε την πρώτη φορά είναι αρκετό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *