Οδηγίες και Συμβουλές

Φτιάχνω αναδευτήρες για το ανακάτεμα του κεριού

Όπως ο Πανοραμίξ με την κουτάλα του είναι μετρ στο ανακάτεμα του μαγικού φίλτρου έτσι και εσείς μπορείτε να γίνετε άσος στο ανακάτεμα του κεριού, του αρώματος και του χρώματος για τις χειροποίητες κέρινες δημιουργίες σας,  χωρίς να κλέβετε όλες τις κουτάλες από την κουζίνα. To Candle.gr σας δείχνει πώς με καλαμάκια για σουβλάκια!

Θα χρειαστείτε:

5 Καλαμάκια για σουβλάκια
Λίγη χαρτοταινία
Λίγο σπάγκο ή φυτίλι.
Ψαλίδι

 

1) Κόβουμε λίγο τις μύτες από τα καλαμάκια.

2) Τα πιάνουμε όλα μαζί έτσι ώστε όλες οι μύτες να είναι ενωμένες και να δημιουργείτε μία τρίαινα με 5 ξυλάκια.

3) Τυλίγουμε λίγο ταινία από πάνω για να σταθεροποιήσουμε την κατασκευή μας. Το κομμάτι που εξέχει το γυρίζουμε προς τα μέσα και συνεχίζουμε να τυλίγουμε έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα χερούλι από χαρτοταινία στο πάνω μέρος.

4) Για να ανοίξουμε την τρίαινα/αναδευτήρι μας παίρναμε λίγο σπάγκο στη βάση του χερουλιού/χαρτοταινίας μέσα έξω από τα καλαμάκια, συνεχίζουμε μέσα έξω με το σπάγκο και τον σταθεροποιούμε μετά από 5 γύρους και το ασφαλίζουμε με λίγο ταινία ακόμα.

5) Τέλος! Έχετε στα χέρια σας το μαγικό ραβδί της κηροπλαστικής, την κουτάλα του Πανοραμίξ, τον κεραυνό του Δία!

Το πώς και το γιατί σχετικά με το ανακάτεμα κεριού:

Aπo τα πολλαπλά καλαμάκια δημιουργείτε μεγάλη ένταση ανακατέματος του υγρού κεριού, το οποίο βοηθάει στην σωστή ανάμιξη του αρώματος με το κερί και το χρώμα.

Ταυτόχρονα στην επιφάνεια του υγρού κεριού, η μικρή διάμετρος από τα καλαμάκια δημιουργούν σχεδόν μηδενική παλινδρόμηση αέρα και υγρού κεριού, μειώνοντας έτσι την εισαγωγή αέρα και φυσαλίδων στο κερί μας!

Τα δύο παραπάνω σημεία είναι σημαντικά για να τελειοποιήσουμε την τέχνη μας. Χρειάζεται σωστή ανάμιξη ειδικά σε μεγάλες ποσότητες αρώματος έτσι ώστε να ενωθεί το άρωμα με το κερί, με ελαφρύ όμως ανακάτεμα του κεριού έτσι ώστε να μην εισάγουμε φυσαλίδες στο κερί μας και εμφανιστούν είτε στην επιφάνεια των κεριών μας είτε στα πλάγια ενώ κρυώνει το κερί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *