Περιγραφή και Προδιαγραφές Υλικών

Nature Wax C-3 – Μαλακό κερί σόγιας για δοχεια

Το Nature Wax C-3 είναι 100% μαλακό κερί σόγιας, οικολογικό & παρασκευασμένο στις ΗΠΑ από την Cargill.

Έχει εξαιρετικά καθαρή καύση και πολύ χαμηλή συρρίκνωση του κεριού & είναι ιδανικό για κεριά σε γυάλινα, μεταλλικά και κεραμικά δοχεία.

Έχει καλή προσκόλληση στα δοχεία. Τους χειμερινούς μήνες η προσκόλληση μπορεί να βελτιωθεί αυξάνοντας την θερμοκρασία χύτευσης + 5 βαθμούς.

Έχει πολύ καλή απόδοση του αρώματος και μια κρεμώδη λευκή επιφάνεια. Υπάρχει πιθανότητα “bloom” (άσπρα σημάδια) με την χρήση χρωμάτων σε έντονες αποχρώσεις.

Τα κεριά που κατασκευάζονται με C-3 έχουν μαλακή κρεμώδη εμφάνιση.

Καύση χωρίς αιθάλη με το σωστό φυτίλι και η διάρκεια καύσης είναι 50% παραπάνω από την παραφίνη.

Διατίθεται σε νιφάδες για εύκολη μέτρηση και λιώσιμο.

 • Προτεινόμενο φυτίλι Stabilo με Διάμετρο 6,0 – 7,0 το No 10.
 • Προτεινόμενο φυτίλι Stabilo με Διάμετρο 7,0 – 7,5 το No 12.
 • Προτεινόμενο φυτίλι Stabilo με Διάμετρο 8,0 – 8,5 το No 14.

 

Έχετε ερωτήσεις; Για εξειδικευμένες απαντήσεις σε θέματα κηροπλαστικής επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας Τμήμα στο e-mail: support@candle.gr

24 thoughts on “Nature Wax C-3 – Μαλακό κερί σόγιας για δοχεια

 1. Ο/Η georgetth25 λέει:

  Γειά σας, βάζω το κερί σε γυάλινο δοχείο 8cm διάμετρο και στη μέση κοντά στο φυτιλι όταν κρυώνει παθαίνει καθίζηση και καμιά φορά ανοίγει και τρύπα… κάνω την χυτευση στους 65°C και ποσοστό αρώματος 6 με 7% … από τι προκαλείται αυτό???

  1. Ο/Η Candle.gr λέει:

   Καλησπέρα σας,

   Αυτό συμβαίνει γιατί το πάνω μέρος του κεριού σας κρυώνει πρώτο ενώ το κάτω μέρος παραμένει ζεστό. Για να το αποφύγετε αυτό θα πρέπει να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία χύτευσης ανά 5°C μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, θα πρέπει το φυτίλι σας να παραμένει σταθερά τεντωμένο κατά τη διαδικασία της χύτευσης πάνω στο στήριγμα που χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε να βοηθήσει να παραμείνει σταθερή η επιφάνεια του κεριού.

 2. Ο/Η Giannakar λέει:

  Καλησπέρα!! Τα άσπρα σημάδια στο μαλακό κερί σόγιας πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε στα έντονα χρώματα??? Στο χρώμα του είναι μια χαρά όταν βάζω κάτι πιο έντονο από ροζ κατευθείαν άσπρα σημάδια και έχω δοκιμάσει διάφορες θερμοκρασίες χύτευσης !!!
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

  1. Ο/Η Candle.gr λέει:

   Καλημέρα σας, για τα άσπρα σημάδια στο μαλακό κερί σόγιας όντως παίζει σημαντικό ρόλο η θερμοκρασία χύτευσης γι’ αυτό θα σας προτείναμε να την αυξήσετε περεταίρω από τους 65 βαθμούς. Άλλος ένας πιθανός λόγος είναι η αντίδραση που ενδέχεται να γίνεται μεταξύ του αρώματος και του χρώματος μαζί με το κερί. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σιγουρευτείτε ότι τα χρώματα και τα αρώματα που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλα για την κατασκευή κεριών, και χρησιμοποιήστε το φίλτρο UNISORB για να πετύχετε μια καλύτερη και ομοιογενή εμφάνιση για τα κεριά σας.

 3. Ο/Η Marvl λέει:

  Για κεριά σιλικόνης δε μπορώ να χρησιμοποιήσω μαλακό κερι σόγιας ;

  1. Ο/Η Candle.gr λέει:

   Καλημέρα σας, αν εννοείτε καλούπια σιλικόνης τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκληρό κερί, είτε φυτικό είτε παραφίνης. Τα μαλακά κεριά δεν είναι κατάλληλα για την κατασκευή κεριών σε καλούπια, παρά μόνο σε δοχεία. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μαλακά κεριά περιέχουν υψηλά επίπεδα ελαίων, γι’ αυτό και είναι πιο εύκαμπτα, ώστε να έχουν καλύτερη πρόσφυση πάνω στο δοχείο. Το σκληρό κερί από την άλλη, είναι πιο ανθεκτικό και άκαμπτο και χρησιμοποιείται για την κατασκευή κεριών που χρειάζονται να διατηρήσουν το σχήμα τους.

 4. Ο/Η Ντοινα λέει:

  Καλησπέρα. Άμα θέλω να φτιάξω ένα κερί σόγιας δίχρωμο, θα χωρίσω την ποσότητα του κεριου που παίρνει το δοχείο μισό μισό η όπως θέλω και θα το λιώσω ξεχωριστά? Και αν , ναι πως θα προσθέσω το άρωμα με τον ίδιο τρόπο? Ευχαριστώ

  1. Ο/Η Candle.gr λέει:

   Καλημέρα σας, τα δίχρωμα κεριά βγαίνουν με πιο εύκολο τρόπο στα κεριά παραφίνης. Αν θέλετε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε δίχρωμο κερί σόγιας θα λιώσετε τα δύο κεριά ξεχωριστά. Εφόσον χυτεύσετε το κερί με το πρώτο χρώμα θα περιμένετε έως ότου το κερί αυτό έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά μπορείτε να χυτεύσετε και το κερί με το δεύτερο χρώμα. Η διαδικασία προετοιμασίας παραμένει η ίδια αναλόγως με το ποιο κερί χρησιμοποιείτε.

 5. Ο/Η Κικη λέει:

  Καλημέρα σας τα κεριά που άφησαν άσπρα σημάδια διορθώνονται με θερμόπιστολο η αχρηστεύει το κερί;

  1. Ο/Η Candle.gr Support λέει:

   Καλημέρα σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να το διορθώσετε με θερμοπίστολο, διαφορετικά μπορείτε να ξαναλιώσετε το κερί σας από την αρχή και να αυξήσετε 5 βαθμούς τη θερμοκρασία χύτευσης ώστε να μην σας κάνει frosting. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν χρειάζεται να προσθέσετε εκ νέου άρωμα, καθώς η ποσότητα που προσθέσατε την πρώτη φορά είναι αρκετή!

 6. Ο/Η βασιλικη κατη λέει:

  Καλημέρα
  Κάνω κερια με μαλακη σογια
  Θα ήθελα να δοκιμάσω το μελισσερι
  Μπορώ να χρησιμοποιήσω την καριέρα και αν ναι τι νουμερ φυτιλι
  Έχω τα ποτήρια με διάμετρο 8 εκ
  Ευχαριστω

  1. Ο/Η Candle.gr Support λέει:

   Καλημέρα σας, το μελισσοκέρι είναι σκληρό κερί και ενδείκνυται για κατασκευή κεριού σε καλούπια. Μπορείτε να κάνετε τις δοκιμές σας, ωστόσο εμείς δεν το προτείνουμε.

 7. Ο/Η Μαριάνθη λέει:

  Καλημέρα. Από το αρωματικό που έχω πάρει, πόσο πρέπει να βάλω στο κερί μου;;

  1. Ο/Η Candle.gr Support λέει:

   Καλημέρα σας και καλό μήνα! Το ποσοστό αρώματος διαφέρει ανάλογα το κερί που χρησιμοποιείτε, ωστόσο μπορείτε να ανατρέξετε στο eshop μας, στο pdf – οδηγίες κάτω από την περιγραφή του εκάστοτε κεριού, όπου αναγράφονται το ποσοστό αρώματος καθώς και η θερμοκρασία χύτευσης.

 8. Ο/Η Βασιλική λέει:

  Καλησπέρα σας,

  Για αρχάριο, θέλω να φτιάξω κερί σε ποτήρι 6*6 κύβος χωρίς χρώμα και με άρωμα. Τι μου προτείνεται από α ύλη να χρησιμοποιήσω καλύτερα ;;; Παραφίνη, σόγια ;;;; Εννοώ σαν πιο εύκολο να είναι στον χειρισμό χωρίς προβλήματα που μπορεί να κάνει και ένας ο οποίος δεν έχει καθόλου εμπειρία. Στην πρώτη μου προσπάθεια με κερί κοκοφοίνικα στην επιφάνεια δημιουργήθηκε γύρω από το φυτίλι ένα πιο λευκό χρώμα χωρίς να βάλω χρώμα απλά έβαλα άρωμα συν που δημιουργήθηκαν κενά γύρω γύρω από το κερί.

  Σας ευχαριστώ.

  1. Ο/Η Candle.gr Support λέει:

   Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το -Κερί σόγιας μαλακό – EcoSoya CB Advanced-, καθώς είναι εξαιρετικό κερί το οποίο έχει υψηλή αντίσταση στη δημιουργία λευκών γραμμών και frosting. Για το δοχείο με τη διάμετρο που μας αναγράφετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Κερωμένο φυτίλι Eco Stabilo Νο12. Καλές δοκιμές!

 9. Ο/Η Bana λέει:

  Καλησπέρα σας, πήρα από εσάς πριν λίγες ημέρες το νέο άρωμα τσουρέκι και το άρωμα παιώνια και παρατηρώ ότι έχουν άλλο χρώμα από την προηγούμενη φορά που είχα αγοράσει από εσάς. Πολύ πιο σκούρο χρώμα το τσουρέκι, πολύ πιο διάφανο αντίθετα η παιώνια. Επειδή πρέπει να παραδώσω παραγγελίες σε πελάτες, πρέπει να προσέξω κάτι; Υπάρχει κάποια διαφορά στη σύσταση, στο ποσοστό που πρέπει να χρησιμοποιήσω; Χρησιμοποιώ από εσάς το colza και συνήθως ένα 10% άρωμα. Σας ευχαριστώ.

  1. Ο/Η Candle.gr Support λέει:

   Καλησπέρα σας, το χρώμα του αρώματος διαφέρει σε κάθε παρτίδα, ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει την απόδοση και την ένταση του αρώματος. Το τσουρέκι είναι καινούριος κωδικός και διαφέρει σε έναν βαθμό από τον προηγούμενο, καθώς παραπέμπει περισσότερο σε πασχαλινό τσουρέκι.

 10. Ο/Η Νατασα λέει:

  Καλησπέρα σας , θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα φυτικός σε οποιοδήποτε κερί κι αν φτιάξω πρέπει να είναι πάντα κερωμένο ή μπορώ να το βάζω και σκέτο;

  1. Ο/Η Candle.gr Support λέει:

   Καλησπέρα σας, τα κερωμένα φυτίλια τα προτείνουμε για χρήση σε δοχεία. Σε κεριά κολώνες δεν είναι απαραίτητη η χρήση κερωμένου φυτιλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαμβακερό φυτίλι.

 11. Ο/Η ΦΩΤΕΙΝΗ λέει:

  Καλησπέρα!! Παρατηρώ οτι στο γυάλινο δοχείο που έχω (7 διαμετρος), το ένα ξύλινο φυτιλι ( στη μέση κομμένο ενωμένο στην ίδια βάση) είναι μικρό και το ένα και μισό στην ίδια βάση μου φαίνεται μεγάλο. Τι μου προτείνετε να επιλέξω? Έχω παρατηρήσει ότι μεγαλύτερο φυτίλι αποδίδει περισσότερη ένταση αρώματος αλλά κάνει λίμνη περίπου 1-1,20cm και στην αρχή λιγο καπνίζει! SOS =) μαλακό κερί σόγιας

  1. Ο/Η Candle.gr Support λέει:

   Καλησπέρα σας, για διάμετρο 7εκ. προτείνουμε δύο μισά φυτίλια στην ίδια βάση. Σε κάθε περίπτωση, πάντοτε προτείνουμε να κάνετε δικές σας δοκιμές καύσης ώστε να ανακαλύψετε το ιδανικότερο για εσάς αποτέλεσμα. Αξιολογούμε αν το φυτίλι είναι κατάλληλο αφού καεί ολόκληρο το κερί.

 12. Ο/Η Κώστας λέει:

  Καλησπέρα
  Όταν αρχίζει και σταθεροποιείτε το κερί μετά την χύτευση σε δοχείο, η επιφάνεια δεν είναι λεία.
  Έχει να κάνει με την θερμοκρασία του δοχείου; Πως μπορώ να την λειάνω;
  Ευχαριστώ

  1. Ο/Η Candle.gr Support λέει:

   Καλησπέρα σας, σας προτείνουμε να αυξήσετε τη θερμοκρασία χύτευσης, ώστε να αποφεύγετε την ανομοιόμορφη επιφάνεια. Ωστόσο, για να την κάνετε λεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιστόλι θερμού αέρα και να λιώσετε την επιφάνεια εκ νέου, για να κρυώσει ομοιόμορφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *