Περιγραφή και Προδιαγραφές Υλικών

Nature Wax C-3 – Μαλακό κερί σόγιας για δοχεια

Το Nature Wax C-3 είναι 100% μαλακό κερί σόγιας, οικολογικό & παρασκευασμένο στις ΗΠΑ από την Cargill.

Έχει εξαιρετικά καθαρή καύση και πολύ χαμηλή συρρίκνωση του κεριού & είναι ιδανικό για κεριά σε γυάλινα, μεταλλικά και κεραμικά δοχεία.

Έχει καλή προσκόλληση στα δοχεία. Τους χειμερινούς μήνες η προσκόλληση μπορεί να βελτιωθεί αυξάνοντας την θερμοκρασία χύτευσης + 5 βαθμούς.

Έχει πολύ καλή απόδοση του αρώματος και μια κρεμώδη λευκή επιφάνεια. Υπάρχει πιθανότητα “bloom” (άσπρα σημάδια) με την χρήση χρωμάτων σε έντονες αποχρώσεις.

Τα κεριά που κατασκευάζονται με C-3 έχουν μαλακή κρεμώδη εμφάνιση.

Καύση χωρίς αιθάλη με το σωστό φυτίλι και η διάρκεια καύσης είναι 50% παραπάνω από την παραφίνη.

Διατίθεται σε νιφάδες για εύκολη μέτρηση και λιώσιμο.

 • Προτεινόμενο φυτίλι Stabilo με Διάμετρο 6,0 – 7,0 το No 10.
 • Προτεινόμενο φυτίλι Stabilo με Διάμετρο 7,0 – 7,5 το No 12.
 • Προτεινόμενο φυτίλι Stabilo με Διάμετρο 8,0 – 8,5 το No 14.

 

Έχετε ερωτήσεις; Για εξειδικευμένες απαντήσεις σε θέματα κηροπλαστικής επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας Τμήμα στο e-mail: support@candle.gr

Related Posts

8 thoughts on “Nature Wax C-3 – Μαλακό κερί σόγιας για δοχεια

 1. Ο/Η georgetth25 λέει:

  Γειά σας, βάζω το κερί σε γυάλινο δοχείο 8cm διάμετρο και στη μέση κοντά στο φυτιλι όταν κρυώνει παθαίνει καθίζηση και καμιά φορά ανοίγει και τρύπα… κάνω την χυτευση στους 65°C και ποσοστό αρώματος 6 με 7% … από τι προκαλείται αυτό???

  1. Ο/Η Candle.gr λέει:

   Καλησπέρα σας,

   Αυτό συμβαίνει γιατί το πάνω μέρος του κεριού σας κρυώνει πρώτο ενώ το κάτω μέρος παραμένει ζεστό. Για να το αποφύγετε αυτό θα πρέπει να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία χύτευσης ανά 5°C μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, θα πρέπει το φυτίλι σας να παραμένει σταθερά τεντωμένο κατά τη διαδικασία της χύτευσης πάνω στο στήριγμα που χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε να βοηθήσει να παραμείνει σταθερή η επιφάνεια του κεριού.

 2. Ο/Η Giannakar λέει:

  Καλησπέρα!! Τα άσπρα σημάδια στο μαλακό κερί σόγιας πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε στα έντονα χρώματα??? Στο χρώμα του είναι μια χαρά όταν βάζω κάτι πιο έντονο από ροζ κατευθείαν άσπρα σημάδια και έχω δοκιμάσει διάφορες θερμοκρασίες χύτευσης !!!
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

  1. Ο/Η Candle.gr λέει:

   Καλημέρα σας, για τα άσπρα σημάδια στο μαλακό κερί σόγιας όντως παίζει σημαντικό ρόλο η θερμοκρασία χύτευσης γι’ αυτό θα σας προτείναμε να την αυξήσετε περεταίρω από τους 65 βαθμούς. Άλλος ένας πιθανός λόγος είναι η αντίδραση που ενδέχεται να γίνεται μεταξύ του αρώματος και του χρώματος μαζί με το κερί. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, σιγουρευτείτε ότι τα χρώματα και τα αρώματα που χρησιμοποιείτε είναι κατάλληλα για την κατασκευή κεριών, και χρησιμοποιήστε το φίλτρο UNISORB για να πετύχετε μια καλύτερη και ομοιογενή εμφάνιση για τα κεριά σας.

 3. Ο/Η Marvl λέει:

  Για κεριά σιλικόνης δε μπορώ να χρησιμοποιήσω μαλακό κερι σόγιας ;

  1. Ο/Η Candle.gr λέει:

   Καλημέρα σας, αν εννοείτε καλούπια σιλικόνης τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκληρό κερί, είτε φυτικό είτε παραφίνης. Τα μαλακά κεριά δεν είναι κατάλληλα για την κατασκευή κεριών σε καλούπια, παρά μόνο σε δοχεία. Αυτό συμβαίνει γιατί τα μαλακά κεριά περιέχουν υψηλά επίπεδα ελαίων, γι’ αυτό και είναι πιο εύκαμπτα, ώστε να έχουν καλύτερη πρόσφυση πάνω στο δοχείο. Το σκληρό κερί από την άλλη, είναι πιο ανθεκτικό και άκαμπτο και χρησιμοποιείται για την κατασκευή κεριών που χρειάζονται να διατηρήσουν το σχήμα τους.

 4. Ο/Η Ντοινα λέει:

  Καλησπέρα. Άμα θέλω να φτιάξω ένα κερί σόγιας δίχρωμο, θα χωρίσω την ποσότητα του κεριου που παίρνει το δοχείο μισό μισό η όπως θέλω και θα το λιώσω ξεχωριστά? Και αν , ναι πως θα προσθέσω το άρωμα με τον ίδιο τρόπο? Ευχαριστώ

  1. Ο/Η Candle.gr λέει:

   Καλημέρα σας, τα δίχρωμα κεριά βγαίνουν με πιο εύκολο τρόπο στα κεριά παραφίνης. Αν θέλετε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε δίχρωμο κερί σόγιας θα λιώσετε τα δύο κεριά ξεχωριστά. Εφόσον χυτεύσετε το κερί με το πρώτο χρώμα θα περιμένετε έως ότου το κερί αυτό έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά μπορείτε να χυτεύσετε και το κερί με το δεύτερο χρώμα. Η διαδικασία προετοιμασίας παραμένει η ίδια αναλόγως με το ποιο κερί χρησιμοποιείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *