Περιγραφή και Προδιαγραφές Υλικών

Σκληρό Κερί Σόγιας – Vegan Soy PB για καλούπια

Σκληρό Κερί Σόγιας – Vegan Soy Pillar PB (Pellets). Το Vegan Soy PB είναι σκληρό κερί σόγιας ειδικά σχεδιασμένο για την παραγωγή κεριών σε καλούπια και τάρτες. Το μείγμα Vegan Soy PB είναι βιοδιασπώμενο, φιλικό προς τους περιβάλλον, vegan, δεν χρησιμοποιούνται ζωικές ουσίες και δεν έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές σε ζώα. Το Vegan Soy PB έχει σχεδιαστεί για άρωμα σε επίπεδο έως  και 10%.

Να μην θερμαίνεται το κερί πάνω από 85°C για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα κεριά πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από την άμεση ζέστη, το φως του ήλιου και την υγρασία.

> Καλούπια

Τα καλούπια πρέπει να είναι καθαρά και να είναι τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου, αν και προθέρμανση σε περίπου 45 – 50°C μπορεί να είναι ευεργετικοί, όπως και η θέρμανση του καλουπιού με πιστολάκι πριν την χύτευση.

> Χρώμα

To Σκληρό Κερί Σόγιας – Vegan Soy Pillar PB (Pellets) χρωματίζεται εύκολα με χρώματα σε σκόνη, υγρό, τσιπς, μπλοκ, κ.λπ. Όταν το χρησιμοποιείτε βαφές σε σκόνη, θερμαίνετε το κερί στους περίπου στους 70°C, προσθέτουμε τη βαφή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Οι βαφές σε σκόνη μπορούν επίσης να διαλυθούν σε άρωμα και στη συνέχεια να προστεθούν στο λιωμένο κερί, βεβαιωθείτε ότι η βαφή έχει διαλυθεί εντελώς πριν την προσθέσετε. Όταν χρησιμοποιείτε βαφές σε σκόνη διαλυμένες σε άρωμα, υγρές βαφές ή μπλοκ χρώματος θερμαίνετε το κερί στους 70°C. Αν θέλετε να κάνετε το κερί σας πιο σκούρο ή πιο πλούσιο, προσθέστε λίγη μαύρη βαφή στο χρώμα που χρησιμοποιείτε.

> Άρωμα

Το Vegan Soy PB έχει σχεδιαστεί για άρωμα σε επίπεδο έως  και 10%.

> Φυτίλι

Τα φυσικά κεριά τείνουν να απαιτούν μεγαλύτερα μεγέθη φυτιλιού από τα παραδοσιακά κεριά παραφίνης. Το άρωμα, το χρώμα η μορφή και το μέγεθος των κεριών έχουν μεγάλη επίδραση στην σωστή επιλογή φυτιλιού. Το πολύ μεγάλο φυτίλι μπορεί να προκαλέσει αιθάλη, επιτάχυνση του χρόνου καύσης και διαρροή κεριού από την πλευρά του κεριού. Ένα πολύ μικρό φυτίλι θα προκαλέσει τούνελ και θα παράγει μικρότερη φλόγα. Δοκιμές καύσης πρέπει να γίνουν αφού το κερί έχει την ευκαιρία να καθίσει για 48 ώρες μετά την έκχυση έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η κρυσταλλοποίηση.

> Κατασκευή

Οι θερμοκρασίες έκχυσης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος του καλουπιού, το άρωμα και τη βαφή που χρησιμοποιείται και τα αποτελέσματα που επιθυμεί να επιτύχει ο κατασκευαστής κεριών. Μεγαλύτερη απελευθέρωση από τα καλούπια μπορεί να επιτευχθεί με έκχυση σε θερμοκρασία περίπου 75°C, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από το μέγεθος και το σχήμα του κεριού που παράγεται. Το άρωμα πρέπει να προστίθεται και να αναμειγνύεται αμέσως πριν από την έκχυση όπου είναι εφικτό. Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τη θερμοκρασία έκχυσης, δοκιμάστε χαμηλότερη ή υψηλότερη θερμοκρασία σε βήματα των 5 – 10°C. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ρίξετε σε προθερμασμένα καλούπια για βελτιωμένες ιδιότητες απελευθέρωσης.

> Double-Pour

Το Vegan Soy PB έχει σχεδιαστεί για να απαιτεί μόνο μία έγχυση, ωστόσο για ορισμένες μεγάλες κολώνες. απαιτείται συμπλήρωση για να επιτευχθεί η καλύτερη επιφάνεια κεριού.

> Ψύξη κεριών

Ψύξτε τα ανενόχλητα σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 22-25°C). Τα κεριά θα πρέπει να αφήνονται να καθίσουν ανενόχλητα για 24 ώρες πριν από τη δοκιμή καύσης.

Το προτείνουμε για την κατασκευή αρωματικών ταρτών και κεριών σε καλούπια σιλικόνης.

Έχετε ερωτήσεις; Για εξειδικευμένες απαντήσεις σε θέματα κηροπλαστικής επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας Τμήμα στο e-mail: support@candle.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *